42CrMo(S)4+QT

Ötvözött nemesített acél az EN ISO 683-2 szerint, hengerelve vagy az EN 10250 szerint kovácsolva.

Gyakran használják nagy igénybevételnek kitett erőátviteli alkatrészek gyártására (pl. hajtórudak, tengelyek, kormánycsuklók, fogaskerekek), ahol a nagy szilárdság mellett nagyon jó szívósság is szükséges. A nemesített anyagból (+QT) készült alkatrészek akár további hőkezelés nélkül felhasználhatók. A nemesített állapot garantált keménységi tartományokat, homogén szövetszerkezetet, ezáltal egyenletes megmunkálhatóságot biztosít.

Magas széntartalmából adódóan ez a minőség általában nehezen hegeszthető. Amennyiben az anyag jó megmunkálhatósága a fő követelmény, akkor a szabályozott kéntartalmú 42CrMoS4 változat használata javasolt. Egyes gyártóművek műbizonylatain ez a minőség kettős tanúsítással szerepel (42CrMo4/42CrMoS4).

Áruválaszték

TermékcsoportSzelvényWNr. számSzabvány
Ötvözött nemesíthető acélokKöracélok1.7225 / 1.7227EN 683-2 / EN 10250

Bármilyen kérdés, vagy speciális igény esetén keressen bennünket

+36 1 858 7090

Minőség

Kiváló minőségű termékeinkkel és színvonalas szolgáltatásainkkal igyekszünk megfelelni ígényeiknek a megrendelés kézhezvételétől egészen a kiszállításig.

Szolgáltatások

Csomagolás, árutárolás és házhozszállítás. Szolgáltatásainkkal megkönnyítjük munkájukat.

Megbízható házhozszállítás

Rövid határidővel vállaljuk a tőlünk vásárolt termékek házhoz szállítását, származzon az a több mint 700 tonnás raktárkészletünkből, vagy vevőink egyedi igényeire történő beszerzésből.

Beszerzési központ

A JACQUET METALS csoport tagjaként 25 ország 160 beszállítójához fordulhatunk igényeinkkel. Beszerzési szervezetünk kapcsolatai több ezer acéltermékre kiterjedő hatalmas választékot biztosít számunkra, így Önöknek is.

Scroll to top